Hade varit...

så roligt att få veta vem eller vilka som är här inne och läser/ tittar. Är ju väldigt sällan någon lämnar en kommentar men har ett ganska stadigt besöks antal och börjar bli lite smått nyfiken på vem ni är, så lämna litet kort medelande bara så hade jag blivit glad.





Saga alltid lika hjälpsam, här delar hon ut nallar till alla barnen på öppna förskolan


'
Söte Arvid på öppnis.

Ska försöka ta lite bättre kort från när vi är där. hade tagit några stycken men de flesta va så suddiga så de fick hamna som utkast istället.

Stort glas och liten Saga

Lillpojken så glad och nöjd som vanligt

 

Idag totalvägra Saga att sitta i sin barnstol när vi skulle äta, hon skulle bara sitta på en vanlig stol. Vi hade inte så mycket till val om hon skulle äta nåonting så hon fick så klart sitta på en vanlig stol. Problemet är ju bara det att hon knappt nåt upp till sin tallrik så det börjar nog bli dax att kolla efter en tripp trapp stol eller liknande, nåon som kanske har ett bra förslag?


Så typiskt...

Saga har hållt sig frisk hela sommaren vilket har varit väldigt skönt då hon har lätt för att få infektioner, eller lätt och lätt men lite lättare än medel barnet skulle jag gissa. Men så har vi ju inte under hela sommaren varit på något ställe där det samlas många barn på LITEN yta, inte förrän i måndags när öppna förskolan börja igen.
Jag kände redan i morse att hon kändes lite varm, men tänkte inte så mycket på det då hon hade sovit under vårt tjocka täcke under hela natten, så vi packade ihop oss åkte till Ö.F även idag. Där var hon precis som vanligt, var riktigt aktiv under sång stunden där hon annars alltid sitter så tyst och stilla.

Väl hemma igen så sov hon middag och när hon vaknade där så kände jag direkt att nu va hon riktigt varm så jag tog tempen och då visade den 39,5, stackarn. Men lika pigg för de har hon varit, hade jag inte haft en termometer så att jag kunde kolla tempen så hade jag aldrig trott att hon var sjuk. Det som är så retligt är att idag skulle ju simningen börja så det var bara att ställa in det, men men det kommer fler veckor som hon förhoppningsvis är frisk.

Jag är själv med barnen hela helgen då A är iväg, lite ensamt samtidigt som det kan va ganska skönt:)

 



Saga dyker, babysim april 2009


För en gångs skull...

så sover mina älsklingar middag samtidigt, brukar alltid annars bli att den ene vaknar när den andre ska sova...








Men tror Arvid vaknar när som, gör inte så mycket för vi ska snart iväg ändå, upp till stallet och ha möte med tjejen som jobbar där och har jag tur så vill barnens mormor sen passa dem så jag kunde ridit innan mina lektioner börjar ikväll. Annars får jag rida efter lektionerna som jag gör annars.


Öppna förskolan och shopping

Idag har vi varit på öppna förskolan hela förmiddagen. Var inte så mycket folk där, så det var lugnt och skönt. Min plan var att Saga skulle få äta där, hon äter alltid bra där av någon anledning och att vi sen skulle bege oss till Väla. Jag har haft lite smått ångest över att åka iväg med Saga till affärer då hon alltid gör tvärtom mot vad hon borde göra. Men min tanke idag var att hon skulle få leka sig trött och äta sig mätt innan vi skulle ge oss av för att hon efter det förhoppningsvis skulle sova i vagnen medan jag i lugn och ro kunde gå runt i affärerna.

Min plan gick helt enligt planerna, så fick köpt nästan allt som jag var ute efter. Det blev mest shoppat till Arvid precis som tanken var, sen hitta jag ett par badbyxor till Saga efter mycket letande, allt var i princip slut reat eftersom badsäsongen är över för denna sommaren. Men Sagas simning börjar på fredag så var ju tvungen till att hitta någonting till henne. Det jag inte hitta va scarfsar/ dregel haklapp till Arvid, eller jo hitta gjorde jag men i alla dess möjliga och omöjliga brokiga färger. Jag vill helst ha enfärgade då jag tycker det är snyggast om han har kläder med mönster på sig.



Lite av Arvids nya kläder.



Stora trollungen:)

Lilla trollungen:)

Syskonkärlek:) Så gosiga, man kan ju inte annat än att älska dem♥

 


Personligheter

Saga är riktigt duktig på att kunna sysselsätta sig själv, hon kan mycket väl sitta i sitt rum ett bra tag och bädda ner dockorna i deras säng eller bara sitta och bygga med sina klossar. Men så är ju hela hon en väldigt självständig och bestämd liten dam. Arvid däremot är mycket mer för närhet och hade nog helst velat sitta i knät eller bli buren hela dagen. Jag tycker att det är roligt att de har så olika personligheter och att man så tidigt redan kan se och märka skillnad. Imorgon är det dax för öppna förskolan igen, roligt för Saga, och för mig med för den delen.
Det känns som att veckorna bara springer iväg, men så kan det ju också bero på att jag alltid känner mig uppbokad för någonting. Som ikväll har jag varit och tränat agility med båda hundarna,mån, ons, tors-kväll jobbar jag och sen på fredag kväll så börjar Sagas simning. Ska bli riktigt kul att börja med simningen igen med henne, gick när hon var yngre men då blev hon alltid sjuk efteråt så då valde vi att hoppa av istället. Nu hoppas jag att hon har bättre imunförsvar så att det ska kunna fungera. Med Arvid tänkte jag börja till nästa period som startar i början av november någonting.




Sagas kläder idag, t-tröja från Polarn o. Pyret, klänning från Fix, Lindex, strumpbyxor Ullared.



Arvids kläder idag; R.L tröja, byxor från Fix, Lindex.


Öppna förskolan

Nu börjar det kännas på allvar att sommaren verkligen går mot sitt slut, och då tänker jag inte bara vädermässigt. Skolorna har börjat idag och så även öppna förskolan. Så i morse tog vi bilen (tänkte gå men har inte mått helt hundra idag) och begav oss dit. Saga kände igen sig direkt och började leka som att det var igår vi var där senast och inte för två månader sen som det är. Där var många som vi kände sedan tidigare men även en del nya som hade hittat dit. Tyckte det var roligt att det var flera bebisar i Arvids storlek/ ålder, för min tanke är att när Saga är inskolad på sin förskola så ska jag och Arvid gå dit på tisdagar för då ska de ha baby rytmik på förmiddagar.

Fick även bestämt att hela öppna förskolan ska komma upp till vår ponnyridskola den förste oktober för att rida och fika uppe i stallet. Hoppas att många vill följa med, ser ju det som reklam för min verksamhet också.

Ikväll har jag haft lektion, fick rida inne för det är ett riktigt busväder ute.




Arvids kläder idag, R.L tröja



Sagas kläder idag, R.L tröja, R.L kjol, strumpbyxor från HM


Torsdag

Idag har jag egentligen tagit tag i att sortera Sagas och Arvids kläder som de har vuxit ur. Jag har funderat ett tag på vad jag ska göra med allt som bara ligger undanstuvat i förrådet och har nu kommit fram till att det mesta är inget att spara utan bättre att försöka sälja de. Så idag har tvättmaskinen gått varm för att få allt nytvättat, så att jag i nästa vecka ska kunna sortera ihop till olika klädpaket.








Nytt

Jag är inte så bra på det här med att blogga egentligen, men nu har jag ju hittat att man kan skapa olika kategorier som man kan sätta in sina inlägg i. Så nu har jag lyckats skapa en kategori för barnen kläder.


Tröja från Meandi, byxor från Polarn och Pyret.



Tröja från Fix, Lindex, byxor Lindex.


Puss och Kram

Igår var Sara och Emil här hela dagen. De blir mycket små bråk mellan barnen då de alltid vill ha samma saker oavsett vad det gäller, men även de värsta ovännerna kan mysa ihop.





 


Äntligen:)

Igår kom då äntligen alla fina kläder som vi beställt














Sagas nya kläder från Ralph Lauren, missade att fota allt, sen har vi sparat undan lite som hon får i julklapp istället.





Arvids nya kläder, även han kommer få lite till i julklapp.

 

Har funderat lite på att börja skriva vad barnen har på sig varje dag, sett att många gör det i sina bloggar, vilket jag tycker är roligt att se. Ska nog göra ett försök med det och se hur det blir.


Fått dagisplats:)

Idag ringde de upp från den förskolan som jag var och tittade på och sa att de hade en plats till Saga om jag var intresserad. Så jag tackade ja till plats. När jag lagt på luren tyckte jag de kändes lite smått vemodigt att min "lilla" tjej har blivit så stor att hon ska börja på dagis. Men jag tror hon kommer må gott av att få träffa andra barn i hennes ålder lite mer regelbundet, sen blir hon ju faktiskt två år om bara några veckor så hon tillhör nog en av de få barn i Sverige som fått va hemma så pass länge.
Till en början kommer hon bara att gå tre dagar i veckan, fem timmar åt gången och sen när jag börjar jobba kan jag tänka mig att hon kommer gå mellan 8- 14, så inga långa dagar då heller.

Det som blir skönt med att ha Saga inskolad på dagis är att det känns som att man kommer kunna ge Arvid lite mer egentid, sen kanske man till och med kan våga sig ut i lite affärer, med Saga vägrar jag för tillfället att åka iväg till en affär själv med;) Saga börjar sin inskolning den 14 september så det är inte långt kvar, och nästa vecka startar Öppna Förskolan igen.



Arvid myser i vagnen



Så söt min lilla tös:)

Trogna Zack, alltid ligger han så tålmodigt och väntar vid vagnen medans Saga får leka vid någon lekplats.

 

Idag har vi startat upp ponnyridskolan igen efter ett långt sommar uppehåll. Saga fick va med och rida på lilla Ludde.

Sen kom ÄNTLIGEN det stora paketet från USA, så fina kläder till båda barnen, ska försöka fota och lägga upp i bloggen imorgon:)


Man gör allt...

för att få de små att äta, om det så innebär att de sitter med en ridhjälm på vid matbordet. Saga totalvägra att äta om hon inte fick ha sin hjälm på sig, så vad gör man...


Besök av Sara och Emil

Idag har vi umgåtts med Sara och Emil nästan hela dagen. Saga och Emil kom som vanligt inte så bra överrens, då allt enligt dem båda är "mitt".
Arvid var som vanligt den lugnaste, Sara påpeka flera gånger så söt och snäll han är, och det är han verkligen.




Stolt Emil med Arvid i famnen.

Mina älskade barn♥


Arvid har haft lite feber idag, runt 38. Han verkar dock må bra i övrigt så stiger den inte så är det nog bara någon vanlig förkylning han åkt på. Inte helt omöjligt att han stötte på någon otäck bakterie när vi var på förskolan och hälsade på med Saga. Jag gillade förskolan och har nu satt upp Saga i kö även till denne, så det är bara till att hålla tummarna att vi får en plats där inom kort.

En annan bra sak är att jag eventuellt får mitt efterlängtade paket från USA som jag beställt, spännande och se hur allt ser ut och om det passar barnen.




Jordbodalen:)

Idag har vi varit i jordbodalen på den fina lekplatsen där. Vi gick dit, tog cirka en halvtimme, jag försöker att gå minst en timme varje dag så det var perfekt tidsmässigt.
Jag går i en föräldragrupp med Arvid och vi har försökt oss på flera gånger att träffas utanför de organiserade träffarna. Kan ju säga att det gått sådär och så även idag. Vi va bara två stycken som kunde men bestämde oss ändå för att träffas i jordbodalen. L hade även med sin stora pojke T som är tre år, så det var roligt för Saga att få lite sällskap vid lekplatsen av ett annat barn.
Regnet kom och gick hela tiden men det var aldrig kallt utan snarare bara skönt. Vi hade med lite färdigbredda smårgåsar och lite god dricka, hade ju bara till Sagas stora besvikelse missat ta med oss bröd till änderna, men hon delade glatt med sig av sin smörgås.



På vägen dit så kom det en stor häger flygandes precis över oss till Sagas stora förtjusning, den flög rakt in i bostadsområdet och landade på ett av hustaken. Kanske är vanligt att de sitter på hustak men jag har då aldrig sett det så var tvungen till att fota den, tyvärr har jag inte så bra zoom på kamran men om ni tittar noga så ser ni ett streck som sitter på taket:)



klättra, klättra finns nog inget som Saga tycker är roligare än just klättra...




Sen skulle hon ju såklart leka att det var en häst hon satt på, gnäggade och smackade allt vad hon kunde på cementröret.


Imorgon har jag bokat tid på en förskola för en titt, har ju sökt plats till Saga men lite för sent så alla platser är redan tillsatta, men man kan ju gå titta och se om jag överhuvudtaget skulle vilja ha henne på den förskolan så man inte köar i onödan till just det stället.


Busfröet!!!

Idag var det tyst väldigt länge i huset medans jag lagade mat. Men jag trodde bara det var som Saga hade följt med Anders in i duschen, ända tills hon kommer ner för trappan och kallar på mig.
Hon såg väldigt konfunderad ut när hon tittade på sina armar och var väldigt ivrig på att jag skulle följa med henne upp.



Så går det när vi inte har stängt till rummet som Sol har sina saker i, kanske ville hon bara matcha de gräsligt gröna väggarna i det rummet...





eller så ville hon bara matcha Arvid idag och va grön- vit randig som han:)

Premiär

I torsdags var det premiär för Arvid att få sitta med vid  middagen i sin matstol. Hade antagligen väntat ytterliggare om det inte varit för att vi har dubbel uppsättningar av stolar till Saga. Arvid verkade tycka det var riktigt mysigt att få sitta med och kunna se oss andra när vi äter. Arvid har även börjat med "smakisar", har valt att börja med mild havregröt. Han verkar ha ett helt annat mat intresse om man jämför med Saga och protesterade inget alls när han fick smaka på gröten.


Danmark- tur och retur

I onsdags tog vi båten över till Danmark. Gick bara och myste lite i Helsingör. Vi fikade med varsin glass i en glassbar och Anders fick köpt lite öl och vin.


Colinn♥



Min fina lilla häst:)

Astrid Lingrens värld

Under vår semester passade vi på att besöka Astrid Lindgrens värld, i Vimmerby. Vi hade hyrt en stuga inne på en camping, vilket var väldigt skönt så att vi slapp köra hem efter en lång dag inne i ALV. Tanken var att vi skulle besöka ALV en dag bara, men trots att vi var där från att de öppnade på morgonen tills de stängde på kvällen så hann vi ändå inte med att se på allt, så vi var glada över att vi hade löst en två dagars biljett.


Vi fick åka tidigt från Karlskrona (sov där en natt innan för att besöka farfar, gammelmormor och gammelmorfar) för att vara i tid i Vimmerby, så Saga fick äta sin välling i bilen.

 



Saga når inte upp till att kunna öppna några dörrar själv, så hon var helt överlycklig över alla små hus som var uppbyggda, där allt var in perfekt höjd till Saga.



Roligt att åka flotte med pappa.



Man blir trött av alla upplevelser.



Saga tyckte att alla husen var hennes, så när det kom något annat barn som ville gå in så puttade hon bort det barnet oh drog snabbt igen dörren. Inte helt populärt hos oss eller hon andras föräldrar:)



Spännande när vi besökte Ronja Rövardotter och gänget där.



Arvid är nog den mest tålmodiga lilla bebis som finns, inte en gång han klaga trot att det blev mycket liggande i vagnen för hans del.



Saga på Emils toalett i Katthult

Full fart från Karlsson på takets tak.



Rasmus på luffen gänget.



Klart man måste ge pengar till luffarna.



I stugan.



Saga krympte när vi besökte Nils Karlsson pysslings hus.


RSS 2.0