Stallet

Igår var Saga först på dagis, lämnade henne redan 8.30, fick ställa klockan så att vi skulle hinna i tid. De hade fotografering igår så det var därför hon skulle va där så tidigt. Hon var lite ledsen när jag lämnade henne men gick över snabbt när hon fått sin napp och snuttis. Hon hade först inte velat vara med vid fotograferingen men efter lite övertalning så hade hon till slut gett med sig, men om jag förstod det rätt så hade hon med sig sin snuttis på kortet, jag hoppas bara på att hon inte haft napp också...

Arvid och jag passade på att mysa lite hemma och sen träna med zack innan det var dax för hämtning av Saga på dagis.



På eftermiddagen tog vi en promenad upp till stallet i det härliga vädret. Saga leker häst med allt hon kan komma på så jag tyckte att det var dax för henne att få rida på en riktig häst, hinns tyvärr inte med så ofta som man ibland hade önskat. Nu när Saga fyllde år fick hon en jättefin ridjacka så den fick invigas igår i stallet.



Arvid nerbäddad i vagnen på väg till stallet.





Saga sitter numera helt själv utan att man behöver hålla i henne, mer än lite grann när vi travar, och så stolt över att själv kunna leda lilla Ludde:)


Vi har en 2- åring!!!

Vår älskade prinsessa fyller två (!!!) år idag. Kan inte fatta vart tiden tagit vägen. Har haft en helt underbar dag med familj och vänner som varit här och firat Saga.

 



STORT GRATTIS ÄLSKADE SAGA, ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET!!!



Lägger in mer kort imorgon, är för trött nu för att fixa med det.


Inte så tätt

Ja de har inte precis duggat inlägg från mig, vet inte vad jag skylla på, men skyller på att det gått åt mycket tankar och funderingar kring Sagas inskolning.

Igår var hon själv på dagis mellan klocka 9.30 till 11.00 utan några som helst problem. Idag när jag skulle lämna henne samma tid så vägra hon först att lämna mig och blev jätteledsen, nu hade hon ju helt klart för sig att jag skulle lämna henne där och gå iväg. Det var inte kul att se henne så ledsen även om man vet att det går över, hon fick sin napp och sin snuttis och fick sitta i frökens knä. Hon hade varit lite arg sen efter att jag gått, jag gissar att det beror på att de försökt trösta henne och att hon inte alls velat det. Kanske får ta upp igen att hon inte är något knä och mys barn utan att hon gärna tröstar sig själv istället?
Men när jag kom tillbaka dit efter 1½ timme så var det en glad Saga jag hämtade hem, som knappt ville följa med, så det var ju positivt:)




Stolt storasyster med lillebror i famnen.

Sen imorgon så är det ingen vanlig dag för då är det Sagas födelsedag, TVÅ år blir hon då, STORA tjejen:)


Sagas paket som står och väntar på henne under trappan tills imorgon:)


Inskolning

Idag var det då dax för att börja skola in Saga i förskole världen. Hon va totalt obekymrad över att gå till förskolan, va nog mest jag som var lite nervös. Saga gick rakt in bland de andra barnen och verkade inte bry sig nämnvärt om personalen heller. Vi var där i en timme i dag, och då lekte hon fritt hela tiden och brydde sig inte om att jag var i ett annat rum utan hon försvann själv iväg för att hinna undersöka allt.
Imorgon ska vi va där i 1½ timme, och fungerar allt bra så ska jag prova att lämna henne en liten stund helt själv... Min lilla tös har helt plötligt blivit så stor.
Om jag jämför med de två ettåringar som också skolas in nu, så verkar ju Saga ha betydligt mer utbyte av att gå på förskola, så jag är glad över att jag har kunnat ha henne hemma så pass länge. Men jag vet också med mig att jag mest troligt kommer behöva skola in Arvid betydligt tidigare än vad jag behövt med Saga. Men kommer iallafall försöka att ha han hemma tills han är 1½ år iallafalla:)


Liten har blivit stor!


Simmat!

Idag var det då fredag... igen, ja det känns som att veckorna bara springer iväg, men det är väl så när man har fullt upp hela tiden. På fredagar simmar ju Saga så vi är i stort sett precis komna hem, bara hunnit ge henne välling och myst ner henne i soffan.

Maten är i ugnen och snart börjar Idol, missade det igår men tänkte ägna denna kvällen framför  tv:n.


Ikea med Gammel farmor

Idag har jag och barnen varit på Ikea med min farmor, barnens gammel farmor. Farmor köpte lite till Sagas födelsedag och även lite till Arvid. Jag köpte såna  dekaler som man kan sätta på väggarna, och sen lite annat smått som det alltid blir när man är på Ikea. Vi passade även på att ta en fika innan vi åkte hem igen.

Sagas rum börjar bli allt mer färdigt och käns mer och mer inbjudande att va och leka i.





Gammalt kort på farmor och Saga


Sjukhuset

Idag har vi varit på sukhuset med Saga för att kolla hörseln och prata med en läkare. Vi har aldrig märkt att Saga skulle höra dåligt på något sätt, men när vi i våras var på sjukhuset för att kolla hennes tunga så fick vi tid för hörsel test samtidigt. Då hörde hon lite sämre på sitt vänstra örat till följd av att hon hade vatten i örat, vi fick därför en ny besöks tid för att kolla det igen. Hon hade fortfarande lite vatten bakom öronen, men tydligen vanligt vid förkylning och förkyld är hon. De kollade även hennes tunga igen som konstaterades vara kort, men det har ingen betydelse mer än att hon inte kan räcka ut den och slicka sig runt munnen. Det är bestämt att de ska kolla om det fortfarande finns vatten bakom öronen om två månader och finns de det så får hon antagligen rör i öronen, och när de då eventuellt sätter in dem så klipper de även tungbandet så hon kan räcka tunga till alla;)
Läkaren var väldigt bestämd med att tungan inte har något att göra med att hon inte pratar (säger endast 4- 5 ord) och sa tydligt att det fortfarande räknas som normalt att hon inte säger mer, hon är ju desto mer aktiv kroppsligt istället.


Emil och Saga igår på lekplatsen



Sagas nya favoritsyssla, att rita:)

 


BVC

Idag har jag varit på BVC med barnen. Allt var bara bra med dem, så skönt.

Nu har Arvid hunnit bli 5 månader och väger 7800 g och är 67 cm lång, stora killen. Han fick sina fem månaders sprutor, han skrek bara väldigt snabbt sen blev han snabbt glad igen.
Vägde även Saga idag, 10,3 kg också mätte vi henne, 82 cm.

I helgen ställde jag ut Zack i Hässleholm, han fick riktigt bra omdöme och fick två rosetter. I helgen blir det utställning på Sofiero:)


Torsdag

Idag skulle vi egentligen varit på Bvc och vägt och mätt båda barnen, men tur i oturen att det var inställt, då Arvid åkt på en dunder förkylning med lite feber. Tycker så synd om han, inte lätt att va täppt i näsan när man är en liten bebis. Men han hinner nog bli lagom frisk till på måndag då han ska få sin 5- månaders spruta och antaglign åka på feber igen. Men peppar peppar så har han inte fått någon feber av sprutorna innan så har vi tur så klarar han sig denna gången också.



Inte ofta jag lägger ut bilder på mig själv, men idag har det nästan inte blivit taget något kort så då får man ta det man har:)


Onsdag

♥ Idag har vi varit på öppna förskolan, det blir ganska ofta nu, tror det är bra förberedelse för Saga inför att hon ska börja på den "riktiga" förskolan. Idag var det lugnt där, bara två barn till förutom mina två, detta att jämföra med i måndags när där var 16 barn plus mamma eller pappa. jag tyckte det var kändes skönt och sen klarar sig Saga bra bara Fideli är där. Fideli är en månad äldre än Saga så de är jämngamla, de påminner lite om varandra på något sätt och är så söta tillsammans. Fideli är alltid på öppnis med sin mormor då hon inte heller har börjat på förskolan. Fidelis familj är också en riktig hästfamilj så hon är lika tokig i hästar som Saga. Men vad hon pratar Fideli, så roligt att höra henne, och det är inte bara ett ord utan hela meningar som ploppar ut ur munnen, så duktig. Saga pratar fortfarande inte, men de kommer... frågan är bara när...



Saga och Fideli


Under eftermiddagen var vi ute och lekte på fotbollsplanen som ligger precis där vi bor. Saga körde med sin bil dit.

Det gäller se upp när hon kommer i full fart, för nu går det undan med bilen.

Arvid ♥



Saga ute och går med Zack, han drog omkull henne flera gånger men hon bara skrattade och skulle envist hålla i han igen.



Saga va så duktig på vägen hem, hon satte sig själv ner på gräsmattan och tömde sina båda stövlar på grus:)



I helgen ska Zack på utställning, ska bli riktigt kul att få ett omdömme på han. Idag passa jag på att träna lite lydnad medans Arvid sov och Saga lekte på gräsmattan, som vanligt hemma gick han motiverat och helt extremt arbetsvillig, måste bara klura ut varför han inte gör det på träningsplan.


Jag hade fortfarande blivit väldigt glad om ni som är inne och läser/ tittar kan lämna ett litet avtryck, vill gärna veta vilka ni är;)


RSS 2.0