Öppnis

Idag vi varit på öppna förskolan, skulle ju egentligen gått dit för en vecka sedan men då blev ju Saga sjuk natten till fredagen. Men idag kom vi iväg som planerat. Till vår eller kanske mest till Sagas stora glädje så var Fideli där med sin mormor. Så roligt att se dessa små tjejer tillsammans och så roligt att se att de verkligen kände igen varandra.



Söta trollungarna:)





Mitt i centrum under hela sångstunden.

Saga kommer fortfarande ihåg alla rörelser till sångerna.




Inget dagis

Det blev en ledig dag för Saga från dagis, hon kändes inte riktigt Ok imorse utan var trött och lite hängig.
Hon får nog mest troligt va hemma även imorgon.

Mina älskade barn, så stora dem har blivit båda två när man tittar tillbaka på gamla kort. Här är Arvid 4-5 dagar gammal och Saga är 1½ år.


Lekdag

Idag har varit en lugn dag, var i förmiddags hemma hos Sara och Emil. Stannade och åt lunch innan vi åkte vidare till stallet för att ge hästarna lunch. Annars har vi bara varit hemma. Fick ringt läkaren också angående Sagas ena öra som det rinner var ur. Fick utskrivet antibiotika som hon ska få i fem dagar nu. Tråkigt för det innebär att vi missar simningen på fredag också.








Lugn söndag

Idag började jag att packa de första lådorna inför flytten, inte långt kvar nu, som vi längtar!!!:)
Sen har vi varit i stallet hela familjen en runda och Saga har fått rida, händer tyvärr inte allt för ofta.



Måste bortsa först innan man kan rida.

Ludde får sig en kram.



Så duktig på att rida vår lilla tös, desto fortare det går desto roligare är det:)


Morgonpigg...

Idag började dagen tidigt när Arvid tyckte det var morgon klockan fem imorse, vi andra va inte lika pigga vid den tiden en lördag kan jag ju tala om. Men det var inte så mycket att välja på, så snart var hela huset vaket.
Jag fick hoppa in och ta två lektioner idag då Elin som i vanliga fall brukar hålla i dem låg hemma och var sjuk. Känns som att det går mycket sjukdomar runtomkring nu. Saga känns som att hon återhämtat sig bra, inga kräkningar alls idag, men aptiten kunde ju varit bättre. Hon är inte stor i maten i vanliga fall men idag har hon praktiskt tagit knappt ätit något alls.



Det ska börjas i tid! Så här hitta vi Arvid idag när vi lämnat han obevakad för ett ögonblick. Det roliga är att han inte vågat ta sig upp på fötterna själv innan utan hållt sig på knäna, så nu kanske det inte dröjer länge innan han börjar gå längs möbler.


Vår lilla prinsessa på benen igen.

Saga fick följa med till stallet och hjälpa till att plocka in hästarna från hagen, här har hon gett sín Ludde lite äpple.

Sen åkte vi för att handla, lätt att hålla koll på Saga om hon får "köra" runt i kundvagnsbilen.

Älskade Arvid!


God aptit

Inte märktes det att Saga är sjuk när det serverades mat. Hon åt med ganska god aptit. Hon har inte kräkt något mer, men har feber så det är väl någon infektion hon åkt på.
Även Arvid åt med god aptit, men jag hade lyckats köpa hem 5-6 månaders burk, ibland fattar jag inte hur man lyckas klanta till de, men lika nöjd var han för de.



Arvid måste ha något att pilla med annars går det inte att mata honom.



Saga är en riktig sko älskare, här har hon letat upp mina gamla skor och är ute på promenad ned sin bebis. Snuttis ligger under vagnen precis som han ska göra under Arvids vagn när vi går hem från dagis.


Tillbaka igen

Snabbt pass i stallet. Nu blir det till att fixa lite mat till barnen istället.

Saga har lagat mat till Pippi


Det här med beroende...

Har nekat hela tiden att jag skulle va beroende av facebook... dels för att det känns som ett så starkt ord och sen att jag faktiskt inte tyckt jag varit de. Men så idag kan jag inte komma in på sidan, ganska frustrerande på ett märkligt sätt, har säkert försökt 20 gånger med samma resultat, att det inte fungerar.

Jaja ska ju i stort sett bara va hemma hela dagen med sjukt barn så kommer nog få min dos av fejjan så småningom under dagen. Nu inväntar vi mormor för lite barnpassning medans jag ska åka och släppa ut hästarna och ge dem lite lunch.

2

Saga i stallet för ett par veckor sedan när hon hjälpte till att "luncha" hästarna.


Saga är sjuk

Så typiskt, hade sett fram emot att åka till öppna förskolan med båda barnen idag, framförallt för att Saga skulle få leka med Fideli. Men Saga vaknade vid tolv inatt och mådde inte alls bra, kräkt hela natten stackarn. Det konstiga är bara att hon har kunnat äta välling nu på morgonen och har inte kräkt något mer så förhoppningsvis är det inte så illa med henne. Just nu ligger hon och sover sidan om mig, hon har ju varit vaken en stor del av natten så inte konstigt att hon är trött, är jag också för den delen men har inte ro till att gå och lägga mig nu så det får vänta

Saga nybadad med en nytvättad snuttis, trött efter natten.


Har ju missat...

Missade av att sist när jag uppdaterade att Arvid börjat krypa. Vi trodde faktiskt inte att han skulle lära sig krypa då han hade hittat sin egna teknik för att ta sig fram. Men så på nyår tog han sina första riktiga krypsteg, så ny går det undan här hemma. Men han är en försiktig liten kille, vilket är väldigt skönt då han håller sig i samma rum som vi andra är i och han vågar inte resa sig mot saker själv.

Saga har börjat prata, eller ja vi tycker att hon pratar iallafall, inte lika säker på att andra skulle förstå henne, men vi tycker att hon är superduktig. Hon har även slutat med blöja under dagtid nu, vår lilla tjej känne helt plötsligt inte så lite längre, älskade unge:)

Imorgon är Saga ledig från dagis så då ska vi åka till öppna förskolan så ska  Saga förhoppningsvis få leka lite med Fideli där.




Så söta tillsammans i somras:)


Nytt försök

Jag ska ge bloggen ytterliggare en chans, kanske den sista. Jag vill så gärna ha en uppdaterad blogg men tiden, orken finns inte riktigt där. Jag lägger ner mycket tid framför datorn men sen är där någon spärr som gjort att jag inte har tagit tag i bloggen. Men nu... sista chansen.

Vi har haft en bra jul som vi firade hemma hos barnens mormor och morfar, för att sen tillbringa mellandagarna upp i Karlskrona hemma hos barnens farmor.





Mycket paket blev det till alla barnen från tomten. Skönt att tomten tycker barnen varit så snälla:)


Nyår firade vi hemma hos oss med vänner. Det blev ett lugnt firande med god mat och mycket lek för barnen.





Nyårs puss, Saga och Emil.


Nu har Saga börjat på dagis igen efter tre veckors ledighet, nu kommer hon bara gå tis, ons och tors 9- 14, blir mysigt att han henne hemma igen på måndagar och fredagar. Är så glad över att jag har möjlighet att kunna kombinera föräldraledigheten med mitt jobb.
Men för att få ihop pusslet som det ser ut nu, så åker jag till stallet 05.15 för att mocka och släppa ut hästarna, sen kommer jag hem lagom till 07.00 för att mysa med barnen och skicka A till jobbet. De dagar som Saga är hemma från dagis så ger vi bara hästarna lunch ute i hagen så får de komma in senare istället. De dagar som Saga är på dagis så plockar jag in hästarna istället innan jag går och hämtar Saga på Dagis. Sen jobbar jag alla kvällar, har 1-3 lektioner åt gången. 
Ibland känns det som att jag och A går om varandra väldigt mycket, men om man ser det ur barnens perspektiv så känns det bra, det blir inga långa dagis tiden utan de får mycket tid med sina föräldrar istället.

Arvid ligger för stunden ute och sover i sin vagn men kommer nog vakna inom det närmaste, då blir det lite lek och bus, sen mat för att slutligen ta en promenad till stallet innan Saga ska hämtas.

 

Söte Piff på rymmen som vanligt.


RSS 2.0